Paunović / Foto: Skupština CG
12/12/2022 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Paunović: Neizglasavanje sudija je državni udar, DPS je glavni kočničar ulaska u EU

Dvostrukim aršinima su pokazali da im nije cilj deblokada države, kao ni izbori za kojima deklarativno žude, već upravo izazivanje haosa i anarhije, kazala je ona

Neizglasavanje sudija Ustavnog suda najperfidniji je način državnog udara, a postupak DPS-a kojim su najavili da neće glasati ni jednog sudiju Ustavnog suda uopšte nije iznenađenje, smatra poslanica SNP-a Milosava Paunović. 

Saopštenje Paunović prenosimo u cjelosti: 

DPS koji se predstavlja zaštitnikom Ustavnog poretka Crne Gore upravo su najveći rušitelj i opstruitelj istog. 

Da su nebrojeno puta pogazili Ustav su pokazali za vrijeme svoje višedecenijske vlasti a sada isti taj Ustav “brane” na način što neće da kompletiraju onaj organ koji je zadužen za odbranu ustavnosti CG-Ustavni sud Crne Gore. 

Ovim činom su pokazali da sve rade da Crna Gora nikada ne bude dio EU, jer im pravna država ne odgovara upravo zbog organizovanog kriminala I korupcije u koje su uveli državu i sve njene institucije. To su upravo pokazali izborom kadrova na najodgovornije funkcije u pravosuđu, koji su umjesto da štite Ustav i zakon, zastupali stranu organizovanom kriminalu I korupciji. Dokaz za to je činjenica da se bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić a sada i specijalni tužilac Saša Čađenović nalaze iza rešetaka. 

DPS je navikao da ima “svoje ljude” u sudovima i tužilaštvima, koji će po potrebi presuditi, po nalogu obustaviti gonjenje i utvrditi da nema elemenata gonjenja, ili će omogućiti protivpravnu korist nekom od zaslužnih kadrova. Otuda sada činjenica da I pored toga što nikakve primjedbe u profesionalne i moralne kvalitete predloženih kandidata za sudije Ustavnog suda nemaju ipak ih neće glasati,jer neće moći da ih stave u položaj zavisnosti I kontrole. Neće moći da im daju po stan ili izdaju nalog za postupanje. 

Možda je i problem najava ministra pravde Marka Kovača da će “češljati” imovinu sudija I tužilaca? Možda će se dokazati odakle im imovina i ko im je omogućio da je steknu ili neko od njih može da “propjeva” pa će tragovi postupka voditi do nekih visoko pozicioniranih ljudi u DPS-u? 

Ako se već pozivate na izvještaj Venecijanske komisije koja je usmjerena na to da je Zakon o predsjedniku neustavan, zašto se onda oglušujete u preporuke iste te Venecijanske komisije koja poziva da se izglasaju sudije Ustavnog suda, jer se država mora razblokirati. 

Ovim dvostrukim aršinima ste pokazali da vam nije cilj deblokada države, kao ni izbori za kojima deklarativno žudite, već upravo izazivanje haosa i anarhije. Prikrili ste tu namjeru pod velom odbrane ustavnosti, vjerovatno kao one u Šavniku ili sabotažom formiranja vlastu i opštinama gdje ste igubili izbore kao, na primjer, što radite u Podgorici? 

Da nije tako vama bi bilo u ineteresu da se sud kompletira kako biste provjerili ustavnost svih zakona koje nazivate spornim I omogućili održavanje izbora o kojima toliko pričate, valjda vodeći se metodom “bolje danas nego sjutra” svjesni da nikada više nećete imati ovoliko zastupnika u parlamentu, a da ta podrška svakim danom je sve manja. 

Ovim postupkom ste ustvari obznanili ono što građani odavno znaju-da ste glavni kočničari ulaska Crne Gore u EU, zaštitnici kriminala I korupcije i uzrok i razlog urušavanja pravnog sistema I pravosudnih institucija Crne Gore pred kojim se nalazimo zbog vas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:38