АЛЕКСАНДАР ПАВИЋЕВИЋ / - ФОТО: ДПС
26/03/2022 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Јаков Милатовић – експерт карикатуралног популизма

Не знамо шта је тамо учио, пошто није много тога овдје показао, али да је за ових годину стекао експертизу у јефтином популизму и деструкцији економског система, то се не доводи у питање, казао је Павићевић

Када смо помислили да је популизам у Црној Гори достигао свој врхунац и да смо од одлазеће владе, видјели готово све покушаје карикатуралног подилажења широким народним масама, јуче је Јаков Милатовић, све превазишао обавијестивши јавност да је са митрополитом Цркве Србије, Јоаникијем, разговарао ни мање ни више него о унапријеђењу наталитета, оцијенио је члан Извршног одбора ДПС Црне Горе Александар Павићевић

- Не зна се шта је бизарније у овом потезу министра у техничком мандату: да ли дан кад се експерт одлучио да покрене ову тему, или начин на који је то учинио, или чињеница да је сигурно дуго размишљао како да нађе бар један разлог да се сретне са представницима Цркве Србије, па му је баш ова тема пала на памет -поручио је Павићевић.

А посебно је апсурдно, наводи функционер ДПС, да то што он прича, никог не обавезује пошто се “сатима броји дужина његовог техничког мандата”.

- Узгред, није јасно какве везе има СПЦ или било која вјерска заједница са унапријеђењем наталитета? Још нам је у памћењу стравична изјава која је дошла из Цркве Србије, у којој су Српкиње назване мајкама чедоморкама, које побију више дјеце за годину дана него што су фашисти убили?! Та страшна изјава погодила је сваку жену, и представља говор мржње а не начин подстицања наталитета - додао је Павићевић.

На крају, нагласио је Павићевић, вјерујемо да је ипак и самом Милатовићу “интимно непријатно, кад види на шта је спала та експертска памет, каљена на страним, скупо плаћеним универзитетима”.

- Не знамо шта је тамо учио, пошто није много тога овдје показао, али да је за ових годину стекао експертизу у јефтином популизму и деструкцији економског система, то се не доводи у питање - закључио је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:23