Александар Павићевић / - фото. ДПС
16/02/2022 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Ровчанин ће одговарати за системско урушавање ЕПЦГ

Да му ни то ниjе довољно, те да jе у паници да не изгуби ових преосталих 30% доказуjе и чињеница да jе Ровчанин jедан од наjгласниjих у одбрани фотеља, казао је Павићевић

Александар Павићевић, члан Извршног одбора ДПС-а реаговао је на евидентан пораст броја запослених у предузећу "Електропривреда Црне Горе" казавши да ће Никола Ровчанин одговарати за, како наводи, "руинирање фирме".

- Да jе експертском изданку Демократске Црне Горе Николи Ровчанину додиjељен задатак да са директорске позициjе руинира државну фирму “Електроприведу Црне Горе”, свjедочи чињеница да jе у његовом мандату броj запослених у овом предузећу порастао за 78, а у Руднику угља, чиjи jе ЕПЦГ jедини акционар, до 31.12.2021. године запослено чак 443!? С обзиром на то да су трошкови за зараде и накнаде, по извjештаjу Министарства капиталних инвестициjа, наjвише порасли у ЕПЦГ и то за 8,7% или 1,3 милиона еура, jасно jе да jе дошло до пренагомилавања лица на платном списку - оцијенио је Павићевић.

image

Никола Ровчанин

- фото: ДПС

Додаје да ни ту ниjе краj саге о “домаћинском” односу Ровчанина према предузећу коjе jе некада било фактор економске стабилности Црне Горе јер је оваj “брижни” директор, за случаj смjене, себи обезбиjедио да и убудуће прима 70% уговорене зараде од 2.951 еура.

- Да му ни то ниjе довољно, те да jе у паници да не изгуби ових преосталих 30% доказуjе и чињеница да jе Ровчанин jедан од наjгласниjих у одбрани фотеља кроз протесте чиjи jе организатор Демократска Црна Гора, партиjа коjа jе расадник оваквих ухљеба од коjих су неки због властите неспособности, били принуђени да буду и прелетачи не би ли се професионално остварили - поручио је Александар Павићевић. 

Он тврди да је једно сигурно.

- Доћи ће вриjеме да одговараjу они коjи су на оваj начин системски уништавали државну компаниjу коjа jе служила за понос и на таj начин додатно урушавали економиjу Црне Горе - закључио је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:31