Александар Павићевић / - Александар Павићевић
13/09/2021 u 17:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Спајић смијенио директорку Монстата по налогу ДФ-а

Тиме је, уз сва узалудна надања неких, сврстао себе уз Демократски фронт и реализаторе „српског света“, наводи он

У тренутку кад Европска унија упозорава да им Влада Црне Горе није доставила нацрт Закона о попису становништва, као и да их нико није информисао о предузетим корацима у организацији пописа, министар финансија Милојко Спајић смјењује директорицу МОНСТАТ-а Гордану Радојевић само зато што је радила свој посао и поштовала правила струке и међународне стандарде, саопштио је  члан Извршног одбора ДПС Црне Горе Александар Павићевић.

 - Тиме је Милојко Спајић, уз сва узалудна надања неких, сврстао себе уз Демократски фронт и реализаторе „српског света“, упркос чињеници да су и премијер Кривокапић и вицепремијер Абазовић прије свега 10-ак дана тврдили да ове године неће бити пописа становништва. Очито, агенда коју Александар Вучић, СПЦ и ДФ, испостављају власти у Црној Гори, једини је план рада „експертске“ Владе -  поручио је Павићевић.

Према његовим ријечима, процедура за смјену Гордане Радојевић је само један у низу показатеља да је споразум Кривокапића, Абазовића и Бечића, потписан прије годину дана,” а у коме пише да неће бити реваншизма, остао мртво слово на папиру”.

 - Овим потезом Милојка Спајића још једном је угрожен европски пут Црне Горе, а одржавање пописа мимо сарадње са Еуростатом и институцијама ЕУ оставиће трајне посљедице на преговоре о придруживању унији - закључио је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:31