Александар Павићевић / - ДПС
21/11/2022 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićević: Đukanović i Rovčanin za urušavanje EPCG odlikovani ordenom SPC

Kako je istakao, ovo je eklatantan primjer da SPC ne iskazuje brigu za interese svih građana, kao ni za interes i dobro Crne Gore

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović i izvršni direktor tog preduzeća Nikola Rovčanin, koji su danas odlikovani od strane mitropolita SPC Joanikija, na taj način dobili su svojevrsnu nagradu za svoj doprinos urušavanju ove državne firme, poručio je član Izvršnog odbora DPS-a Aleksandar Pavićević.

- Paradoksalno je da se ova dva partijska uhljeba koja su nemilice trošila novca sa računa državog preduzeća, i radila na štetu i na grbaču svih građana, danas označavaju "velikim dobrotvorima" jedne vjerske organizacije. Tako su ova dva laureata za izvačenje enormnog novca iz ovog nekada privrednog giganta, za svoje nedomaćinsko poslovanje i urušavanje EPCG nagrađeni od strane SPC. Vjerujem da će sljedeće odlikovanje stići u formi tužbe koja će ih itekako preporučiti za mjesto između Podgorice i Danilovgrada, naveo je Pavićević.

Mitropolit Joanikije odlikovao direktore EPCG Rovčanina i Đukanovića za dobročinstvo

Kako je istakao, ovo je eklatantan primjer da SPC ne iskazuje brigu za interese svih građana, kao ni za interes i dobro Crne Gore već, dodaje on, isključivo vrednuju one pojedince koji su, u konkretnom slučaju zloupotrebom funkcija, njima omogućili velike donacije.

- Ipak sigurni smo da će nakon što posrnuće vrijednosnog sistema u Crnoj Gori bude prošlost, kada se povrate prava mjerila, a institucije sistema uspostave vladavinu prava, ova dvojica, kao i svi drugi bahati partijski funkcioneri koji su državna preduzeća prigrlili kao svoju prćiju i omogućili njima bliskim rođacima, kumovima, prijateljima i onima koji su ih doveli na pozicije odlučivanja da ostvare lične koristi preko državnih jasla, odgovarati, naglasio je on.

Pavićević je dodao da sistemsko uništavanje državne kompanije koja je služila za ponos nije i ne može biti za nagrađivanje, nego za stroge sankcije koje će biti opomena svima drugima šta će ih sljedovati ako se usude da ponovo urušavaju ekonomiju Crne Gore.

- Jer dosta je Crna Gora imala modernih “Robin Hudova” u ove posljednje dvije godine koji su je svojim neodgovornim ponašanjem, tajnim zaduživanjem, ojadili i doveli do “sprženih kasa” da bi sad nekog još i odlikovali - laž o dobročinstvu na koju ne smijemo nasjesti, zakljućio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. januar 2023 14:32