Pavićević i Herasimenko / - FOTO: VLADA
30/11/2023 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićević-Herasimneko: Crna Gora ostaje pouzdan partner i prijatelj Ukrajine i njenog naroda

Crna Gora može biti primjer drugim zemljama jer od samog početka iskazuje solidarnost sa ukrajinskim narodom u jednom od najtežih trenutaka u njegovoj istoriji, kazao je ambasador Herasimenko

Uvažavajući viševjekovno prijateljstvo i duhovnu bliskost dva naroda, Crna Gora će, u skladu sa našim mogućnostima, nastaviti svesrdno da pruža svu neophodnu pomoć ljudima koji su primorani da napuste svoje domove, kazao je potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku, Srđan Pavićević, na sastanku sa Olehom Herasimenkom, ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori.

Ambasador Herasimenko čestitao je Pavićeviću imenovanje na funkciju potpredsjednika Vlade, poželjevši veliki uspjeh Vladi Crne Gore na njenom daljem evropskom putu i u reformskim procesima koji su garant stabilnosti poslovnog ambijenta.

Ujedno, istakao je da Crna Gora može biti primjer drugim zemljama jer od samog početka iskazuje solidarnost sa ukrajinskim narodom u jednom od najtežih trenutaka u njegovoj istoriji.

“Uvjeren sam da Crna Gora i Ukrajina dijele iste vrijednosti i koristim i ovu priliku da zahvalim na nesebičnoj podršci i pomoći koju Crna Gora kontinuirano upućuje ukrajinskom narodu“, kazao je.

Pavićević je ukazao na to da Crna Gora ostaje pouzdan partner i prijatelj Ukrajine i ukrajinskog naroda.

“Uvažavajući viševjekovno prijateljstvo i duhovnu bliskost dva naroda, Crna Gora će, u skladu sa našim mogućnostima, nastaviti svesrdno da pruža svu neophodnu pomoć ljudima koji su primorani da napuste svoje domove“, kazao je Pavićević.

U cilju većeg razumijevanja i pružanja pune podrške u ovom trenutku, potpredsjednik Pavićević je istakao značaj dijaloga i međunarodne saradnje na putu rješavanja aktuelnog konflikta, sa željom ubrzo dođe do okončanja oružanih sukoba koji ostavljaju nesagledive posljedice prije svega na djecu i mlade.

Sagovornici su se složili da je važno da se, saglasno procedurama i zakonskim okvirima, nastavi sprovođenje privremene zaštite i inkluzije Ukrajinaca, pogotovo u domenu zdravstva, obrazovanja, zapošljavanja i socijalne zaštite.

Takođe, dogovoreno je da potpredsjednik Pavićević posjeti prvi Ukrajinski centar u Crnoj Gori (u kojem se pruža sveobuhvatna podrška Ukrajincima koji borave u našoj zemlji), kao i da se kreira kulturno-obrazovna platforma za ukrajinsku djecu i odrasle.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 09:05