Pejović i Gandel / - FOTO: SKUPšTINA CG
12/02/2024 u 11:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović-Gandel: Podrška Bratislave od velikog značaja za evropsku integraciju Crne Gore

Ambasador Gandel je kazao da dvije zemlje njeguju dobre odnose i da ga raduju aspiracije Crne Gore da bude dio evropske porodice, saopšteno je iz Skupštine

Crna Gora i Slovačka imaju kvalitetne bilateralne odnose, te je podrška zvanične Bratislave od velikog značaja za evropsku integraciju naše zemlje ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine Crne Gore Borisa Pejovića sa Borisom Gandelom, ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, potpredsjednik Pejović je upoznao ambasadora Gandela sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji, uz ocjenu da je 28. saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate.

- On je istakao da je imenovanjima u pravosuđu postignuta funkcionalnost pravosudnih institucija, što predstavlja konkretan signal u procesu evropskih integracija - dodaje se u saopštenju.

U tom kontekstu, kako se navodi, Pejović je podijelio očekivanje da će konstruktivnim dijalogom u Skupštini, Crna Gora nastaviti da posvećeno ispunjava obaveze iz evropske agende i da kao zemlja aspirant napravi neophodne reforme u cilju punopravnog člansta. S tim u vezi, potpredsjednik Pejović je pozdravio ohrabrujuće poruke Brisela i tom prilikom kazao da je ovo “jedinstvena prilika koju ne smijemo propustiti.”

Ambasador Gandel čestitao je potpredsjedniku Skupštine preuzimanje dužnosti i podijelio uvjerenje da će Slovačka Republika kao iskren prijatelj nastaviti da podržava Crnu Goru na putu integracije u EU.

- Ambasador Gandel je kazao da dvije zemlje njeguju dobre odnose i da ga raduju aspiracije Crne Gore da bude dio evropske porodice. On je pozdravio korake koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu, ističući da proširenje Evropske unije znači stabilnost te da naša zemlja može biti dobar primjer na Zapadnom Balkanu - navodi se,

Obostrano je konstatovan značaj podrške koju Slovačka, kao prijateljska, saveznička i partnerska država pruža Crnoj Gori na njenom integracionom putu, uz spremnost da se saradnja dviju država dodatno intenzivira i afirmiše posredstvom parlamentarne diplomatije, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:34