/ - ДНП
04/01/2022 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић: Кључ изласка из кризе искључиво помирење грађана православне вјероисповијести

Како је истакао, од таса на ваги темељи Црне Горе ће се само љуљати и губити на стабилности

Потпредсједник ДНП-а, Јово Пејовић, саопштио је да морамо схватити да је кључ изласка из кризе у којој се Црна Гора налази искључиво у помирењу грађана православне вјероисповијести.

- Што прије то схватимо то ћемо брже искорачити напријед. Заустављање вјештачких подјела које су производ планова неких снага унутар Црне Горе и извана да нас држе у стању сталне напетости и страха од ескалирања сукоба и враћања у нека прошла времена никоме неће донијети ништа добро. Зато се иза држања лекција грађанима од стране самопрокламованих величина ван овог корпуса крију посве друге намјере у које ће се грађани брзо увјерити. Сви они који тангертирају поједине народе у Црној Гори да за њих нема мјеста у власти не мисле добро Црној Гори и гурају је у пропаст. Црна Гора се не смије темељити на једној личности ма о коме се радило. Она мора градити стратегију развоја на дуже стазе при том држећи до духовне вертикале наших предака. Будућност Црне Горе не смије зависити од воље оних чија подршка не прелази пар процената ма колико се жељели представити важним- навео је он.

Како је истакао, од таса на ваги темељи Црне Горе ће се само љуљати и губити на стабилности.

- Црна Гора мора максимално уважавати и поштовати права мањинских народа, али мора знати да су Срби и Црногорци једни другима најближи јер им је ма колико неки настојали да их раздвоје све заједничко. Најбоље се то види на крсним славама, Божићу, Васкрсу, свадбама, рођенданима, сахранама и другим светковинама и догађајима. Зато свима треба да је јасно да идеолошке разлике не смију бити препрека да се браћа рођена гледају преко нишана и не дај Боже своју срећу граде на несрећи своје браће- нагласио јр он.

Поручује да у ове благе дане жели да Црна Гора препозна који је то пут који је води у свјетлију будућност и схвати да има пуно оних на њеној политичкој сцени који су прокоцкали повјерење које су им грађани указали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:40