Јово Пејовић / - ДНП
21/07/2021 u 15:59 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пејовић: Ова држава је одавно постала протекторат

- Побједничка Црна Гора више нема времена да чека одговор на ово, али и многа друга питања, нити смије, како додаје, дозволити да се било ко са њом замајава, нити смије мирно гледати како се пред њеним очима руши сан о слободној и демократској држави - каже потпредсједник ДНП Јово Пејовић

- Чија је ово власт и чијим интересима служи питање је на које Црна Гора чека одговор. Мораће сви они који су гласовима нове већине запосјели најважније државне функције врло брзо рећи народу о чему се овдје ради, казао је Јово Пејовић потпредсједник ДНП-а.

Како наводи, побједничка Црна Гора више нема времена да чека одговор на ово, али и многа друга питања, нити смије, како додаје, дозволити да се било ко са њом замајава, нити смије мирно гледати како се пред њеним очима руши сан о слободној и демократској држави.

„У најмању руку су сиптоматични заокрети у политици оних који су се колико до јуче представљали као заштитници неких других вриједности. Каква је и колика улога међународне заједнице у промјени њихових ставова по питањима на којима је грађена изборна побједа? Вјерујем да више никада нећемо дозволити да нам неко други са које год стране долазио уређује односе у сопственој кући, нити да нас дјелови нове власти држе као таоце попут оне претходне“, наводи Пејовић.

Како каже Пејовић, није поштено да нам лекције о патриотизму дијеле они који су кренули са Бранкова моста, а завршили у загрљају НАТО пакта, нити ће, како додаје, „нам лекције о миру дијелити они који су својим одлукама у ратним дешавањима деведесетих година оставили у вјечном болу многе мајке у Црној Гори али и широм бивше нам заједничке државе.“

Како истиче, у историји људског друштва није било горег и назаднијег једноумља од овог глобалистичког, неолибералног и тржишног једноумља.

„Мене моји нијесу учили ходати да би пред било ким пузао, зато се тешко мирим са чињеницом да живим у држави која је понашањем политичара одавно постала протекторат. Зато постављам питање свима нама има ли часније обавезе од оне да чуваш идеале јунака који су нас надвисили љубављу према слободи и отаџбини. Они који нијесу спремни да се боре за те идеале и који понизно служе страним амбасадама боље би било док су још на вријеме да се врате свом народу и оним вриједностима на којима је стварана и опстајала Његошева Црна Гора“, поручује Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:59