/ архива дан
29/10/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пејовић: Уласком ДФ у нову Владу до краја би био демонтиран бивши режим

И тако би разоткривени сви прљави послови и афере које су обиљежиле њихову 30 годишњу владавину, нагласио је он

Јово Пејовић, потпредсједник Демократске народне партије, саопштио је да није тачно да би уласком ДФ у реконструисану Владу био заустављен европски пут Црне Горе,.

- Напротив – он би био убрзан под претпоставком да Европа подржава оне принципе које јавно прокламује. Истина је да би уласком ДФ у нову Владу до краја био демонтиран бивши режим и разоткривени сви прљави послови и афере које су обиљежиле њихову 30 годишњу владавину. Наравно тога се плаши и онај дио међународне заједнице који је у томе добрано учествовао и чијим интересима је бивши режим понизно служио. У овоме је садржан одговор на питање ко се то и зашто плаши да ДФ уђе у Владу, ко и за чије интересе и уз чију сагласност поставља кадрове по Црној Гори, као и ко и зарад кога врши притисак на дјелове нове власти да одустану од реконструкције владе у којој би били представници ДФ- истакоа је он.

Казао је онај ко буде и даље покушавао ДФ приморавати да одустане од својих оправданих захтјева, биће на крају највећи губитник јер у политици кад тад стигне на наплату све оно што није резултат прихватања реалности.

- У политици као и животу треба бити максимално стрпљив. Међутим, и стрпљење има свој рок трајања. Ја сам чврсто увјерен да је ДФ у циљу превазилажења стања у коме се налазимо дао највећи допринос тиме што је упркос противљењма унутар партијских органа исказивао огромно стрпљење и стоички трпио неправде које се чине нашем савезу и нашим гласачима од стране дјелова нове парламентарне већине. То је класичан примјер националне и вјерске дискриминације оних грађана Црне Горе чији су преци уградили своје животе у њене темеље и њен суверенитет. Волио бих да на органима партије којој припадам не будем приморан да доносимо тешке одлуке у смислу будућег функционисања Владе. Но, када нема добре воље и спремности на компромисе и када због тога сви трпимо несагледиве последице излаз треба тражити ма колико пут до њега био тежак- истакоа је, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 22:09