Далиборка Пејовић / - Далиборка Пејовић
08/02/2022 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић: Вучићева предизборна сезона неистина о Црној Гори

Она каже да опсесивно бављење Црном Гором и њеним предсједником најбољи је показатељ вриједносних разлика и схватања елементарне политичке и државничке одговорности.

Иако је познато да се у Србији води брутална изборна кампања, то није разлог да се у те бруталности кроз измишљотине и лажи, увлачи предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, иако смо навикли да то у континуитету чини предсједник Републике Србије Александар Вучић и то скоро увијек посредством телевизијске емисије која је заједно са низом других са Хепи ТВ, забрањена у Црној Гори усљед континуираног омаловажавања црногорског народа, поручила је посланица ДПС-а Далиборка Пејовић.

  - Удружени двојац, Вучић - Марић, у јучерашњој “спонтаној” предизборној представи, изнио је ноторне неистине које демантују и факти и чињенице и то: - Прво, није истина да је предсједник Ђукановић након смјене предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића изјавио да је „пропала великосрпска агресија на Црну Гору“, нити се оглашавао поводом те смјене, већ је у то вријеме био у Атини у званичној посјети Грчкој - наводи она.

Пејовић додаје, да се никад предсједник Ђукановић није мијешао у политичка и државна питања у Србији, колико и како је то радио предсједник Србије са њему наклоњеним медијима у Србији пред и уочи свих локалних избора у Црној Гори и што су грађанке и грађани Црне Горе могли свједочити током посебно локалних избора у Никшићу уз познату парадигму “Битке за Никшић”, са екрана ТВ Хаппy.

 - О логистици која је тада и након тога стигла не треба трошити ријечи. - Треће, неистина је да је предсједник Ђукановић било када рекао да су „Срби малигни народ“, ту квалификацију никада није изговорио, нити он нити било ко у ДПС-у, и то би требало да зна добро обавијештени предсједник Србије. И на крају, вјерујемо да је предсједнику Вучићу лако рећи да „нема алтернативу, има једну земљу и један народ којем припада“, и баш због тога надамо се да ће инспирацију тражити у темама и проблемима које искључиво интересују грађане Србије - наводи она.

Пејовић каже да опсесивно бављење Црном Гором и њеним предсједником најбољи је показатељ вриједносних разлика и схватања елементарне политичке и државничке одговорности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:05