Јово Пејовић / - ДНП
03/09/2021 u 14:38 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пејовић: За евентуалне инциденте искључиви кривци су Ђукановић и Кривокапић

- Сваки покушај спречавања да се у сједишту Митрополије црногорско приморске омогући устоличење Митрополита је вид насиља, који од стране државе треба на вријеме сакционисати - истиче потпредсједник ДНП-а Јово Пејовић

Потпредсједник ДНП Јово Пејовић каже  да не пада снијег да покрије бријег већ да свака звјерка покаже траг, а да је ових дана откривено превише трагова нечовјештва, које за собом остављају државници, политички аналитичари, потрошени политичари и такозвани независни представници невладиних организација блиских бившем режиму и бројне, у овим приликама незаобилазне, мутикаше чији је главни задатак да Црну Гору учине полигоном за нове подјеле и сукобе.

- Са правом треба поставити питање гдје су били свих ових година ти такозвани заступници грађанских права и слобода када је Ђукановић употребом силе, бојним отровима, сузавцима, гуменим мецима и специјалним јединицама кидисао на грађане који су своје незадовољство исказивали на мирним грађанским протестима. Пред очима цјелокупне јавности врши се јавно позивање на насиље, а држава ништа не предузима да се организатори и подстрекачи насиља позову на одговорност - каже Пејовић.

ЗОн нагалашава да ће за сва могућа инцидентна дешавања око устоличења Митрополита Јоаникија сву одговорност сносити врх државе – предсједник Ђукановић за отворено позивање својих присталица и грађана на насиље, а Влада што инциденте није спријечила.

- Ваљда је свакоме јасно да се сви конци везано за спречавање устоличења Митрополита Јоаникија вуку из једног центра и то из канцеларија Ђукановића, било да се ради о згради предсједника или оној у просторијама ДПС-а, јер се свако мало чују пријетње његових савјетника и функционера ДПСа. Некима од нас су још у свјежем сјећању дешавања насилног растурања грађанских протеста са краја деведесетих година када је Ђукановић да би извршио своју инаугурацију умало запалио Подгорицу - подсјећа Пејовић.

Он тврди да сваки покушај спречавања да се у сједишту Митрополије црногорско приморске омогући устоличење Митрополита је вид насиља, који од стране државе треба на вријеме сакционисати.

- Митрополија је учинила све да се тензије сведу на најмању могућу мјеру тиме што ће се устоличење обавити без вјерника, иако то вјерници нијесу са одушевљењем прихватили. Она то чини у својој вјековној кући, тако да сваки покушај да се оно спријечи је класично насиље над вјерским слободама. Није добро што бивша власт у све ово гура грађане других вјера и нација чиме циљано жели изазвати међувјерску нетрпељивост. Мир нема цијену, то треба да је јасно свим актерима на политичкој сцени Црне Горе, и у том правцу треба дјеловати наредних дана - закључује Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 13:04