Darko Pekić / - FOTO: URA
12/03/2024 u 16:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pekić: Aplauz za Raičevića

Predsjednik barskog odbora Građanskog pokreta URA Darko Pekić oglasio se nakon današnjih dešavanja u barskom parlamentu gdje je održena Otvorena javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Crne Gore.

- Uvažene građanke i građani Bara, povodom 24. novembra Dana Opštine Bar i dana oslobođenja našeg grada od zla fašizma, upućujem vam iskrene čestitke sa željom da zajednički, snažno, nastavimo da dajemo zamah razvoju našeg grada kao mjestu građanskog i slobodnog društva, mjestu života udobnog za sve ljude. Građansko i slobodno društvo. Mjesto života udobnog za sve ljude. Kako sve to gordo zvuči - naveo je Pekić u reagovanju dostavljenom medijima.

To su, kaže on, riječi našeg predsjednika Opštine Raičevića, upućene svima nama, građanima Bara, povodom dana oslobođenja od fašizma.

- Međutim, par mjeseci kasnije vidimo da zlo fašizma još diše, a da aveti prošlosti i dalje lutaju našim gradom. ‘Mi bi trebali prvi da poletimo u Ulcinj da ubijemo prvo onoga kretena koji je potpisao ovaj dokument’. Govornik aludira na potpisivanje memoranduma o saradnji, a ‘kreten’, tako maštovito prikazan u govoru, predstavlja ulcinjskog nepomenika kojeg naši puritanci treba pod hitno da spale na lomači… jer je potpisao memorandum o saradnji. Pitam se da li taj ‘zamah’ pominjan u čestitki za Dan opštine zaista znači ono što smo svi podrazumijevali? Ako ne znači zašto aplauz Predsjedniče? Da li je to podstrek svakom sljedećem govorniku da bude još glasniji? Ili možda znak da je vrijeme da se krene u akciju i pređe sa riječi na dijela? Bar je najbolji primjer kulture suživota i tolerancije. Predsjedniče, Barani to neće dozvoliti, a Vaš aplauz će ostati upamćen. I da zaključim posljednjim dijelom čestitke našeg Predsjednika: ‘Oslonjeni na slavnu prošlost, čvrsto utemeljeni u sadašnjosti, zagledani smo u budućnost, prosperitet i napredak našeg grada Bara‘ - zaključio je Pekić.

Raičević: URA spinovima pokušava da pokrivaje svoje pogubne projekte, građani su rekli svoje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:28