/ - ОСД Перформанс
25/02/2022 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Перформанс ОСД Подгорица: Стоп вјештачкој промјени националне структуре становништва

Зиројевић је истакао да, по ријечима министра, промјеном услова за стицање црногорског држављанства пријемом, држављанство може добити око 11.000 људи

Активисти Омладине Социјалдемократа Главног града данас су, испред зграде Владе Црне Горе, одржали перформанс поводом одлуке Владе о измјенама критеријума за стицање црногорског држављанства пријемом, којом се, како сматрају, врши вјештачка промјена демографске и националне структуре становништва. Нјима су се подршку дали и предсједник Одбора СД-а Главног града Марко Ракочевић и функционери тог одбора.

Они су носили транспаренте на којима је писало: „Стоп вјештачкој промјени демографске и националне структуре становништва“, „Лакше до држављанства, него до термина код љекара специјалисте“, „Зауставимо етнички и изборни инжењеринг који одлазећа Влада покушава да спроведе“ и „Акција! Добијте Ваше држављанство повољно! Траје до избора нове Владе!“.

Предсједник Омладине Социјалдемократа Црне Горе, Никола Зиројевић, рекао је да су се млади окупили како би саопштили јасан став партије да неће дозволити етнички, национални и бирачки инжењеринг који одлазећа Влада Здравка Кривокапића покушава да спроведе. „Ради се о одлуци која је донијета тајно и организовани, у времену када је у Скупштини протицала расправа о изгласавању неповјерења Влади. Сматрамо да је ово покушај премијера Кривокапића и његова два министра Спајића и Милатовића да обезбиједе гласове за партију коју су најавили да ће формирати. Све ово је урађено без знања ресорног министра унутрашњих послова“, рекао је он.

Зиројевић је истакао да, по ријечима министра, промјеном услова за стицање црногорског држављанства пријемом, држављанство може добити око 11.000 људи, док неки аналитичари тврде да та бројка износи чак 60.000. „Имајући у виду да је првог дана од ступања на снагу ове Одлуке у процедуру предато чак 60 захтјева за пријем у црногорско држављанство, вјероватније је да су аналитичари у праву, а да број који је министар саопштио није био коначан.“

Он је истакао да ће Социјалдемократе, док се и колико се буду питале, учинити све да заштите државне интересе Црне Горе и интересе грађанки и грађана. „То свакако подразумијева и стављање ван снаге ове Одлуке“, закључио је Зиројевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:10