/ - Јово Перовић (ФОТО: СДП)
19/05/2022 u 17:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Перовић: Постављање тробојки у Будви доказ инфериорности одлазеће власти

Црна Гора нема двије, три, 5 или 7 застава него једну, а свако онај ко мисли да прави циркус од Будве нека зна да ће ти дани ускоро бити прошлост, наводи он

Постављање тробојки на булеварима у Будви пред обиљежавање Дана независности није ништа друго до очајничка провокација оних који имају проблем са Црном Гором као независном, грађанском и антифашистичком државом, сматра Јово Перовић члан Предсједништва СДП Будва.

-Група предвођена бившим предсједником Општине Царевићем и даље не схвата да овакво дјеловање не може бити чин патриотизма већ дегутантно гажење Устава Црне Горе и њених симбола. Одлазећа власт у Будви наново је показала колико цијени Црну Гору и њене државне симболе јер је управо за Дан независности Будва осванула окићена и заставама страних држава, што је чин због којег су згрожени сви они којима је наша земља на срцу. Дубоко свјесни да својим понашањем ударају на темеље Устава и државног устројства Црне Горе техничка власт на челу са радикланим просрпским елементима жели да додатно дијели грађане у сусрет једном од најважнијих датума новије црногорске историје-наводфи он.

Додаје:"Црна Гора нема двије, три, 5 или 7 застава него једну, а свако онај ко мисли да прави циркус од Будве нека зна да ће ти дани ускоро бити прошлост".

-Будва, са својим миленијумским трајањем, није провинцијална и малограђанска средина, па да смијењено и одлазеће руководство даје себи за право да нас црвени пред бројним гостима који ових дана уживају у традиоционалном гостопримству. Недостатак формалног образовања доскорашњег руковоства не смије бити оправдање за општинске службе да поступају супротно Уставу и законима Црне Горе, јер тиме показују што су спремни да ураде у много озбиљнијим ситуацијама-наглашава Перовић.

Због тога их, поручује он,  позивају  да не кваре предстојећи празник суграђанима који воле Будву и Црну Гору изнад свега и да уклоне шарене заставе са бандера на булевару.

-Поштовање Устава и државних симбола Црне Горе није питање појединачне воље већ апсолутна и обавеза свих нас. Непоштовањем према држави Црној Гори и њеној историји се не може промијенити стварност и истина већ, се само показује сопствена инфериорност-закључује он.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:44