Sjednica SO Bijelo Polje / - MILOVAN NOVOVIć
03/11/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES Bijelo Polje: Osuđujemo Smolovićeve prijetnje upućene Deliću

Klub odbornika Evrope sad očekuje da će nadležne institucije efikasno i pravovremeno sprovesti postupak, kako se slični obrasci ponašanja ne bi ponavljali i ubuduće

Klub odbornika Pokreta Evropa sad! u Bijelom Polju najoštrije osuđuje uvrede i prijetnje koje je odborniku iz njihovih redova Andriji Deliću uputio predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović, na nedavno održanoj sjednici lokalnog parlamenta.

- Zbog uvreda i prijetnji Delić je podnio prijavu protiv Smolovića Centru bezbjednosti u Bijelom Polju, u kojoj se navodi da ga je pred sam kraj sjednice predsjednik Opštine vrijeđao uputivši mu i prijetnje zbog kojih se on i njegova porodica osjećaju ugroženima, naročito zbog činjenice da je Smolović nakon verbalnog napada pokušao i fizički da nasrne na njega, ali su ga u tome spriječili odbornici lokalne Skupstine opstine - navode iz PES.

Ističu da je Smolovićeva burna reakcija uslijedila je nakon što je Delić iznio podatke da je prethodni menadžment lokalnog komunalnog preduzeća, pogrešnim obračunom dažbina prema Smolovićevoj porodičnoj firmi, oštetio komunalno preduzeće i lokalni budžet za oko 16 hiljada eura u prethodne četiri godine.

- Klub odbornika Evrope sad očekuje da će nadležne institucije efikasno i pravovremeno sprovesti postupak, kako se slični obrasci ponašanja ne bi ponavljali i ubuduće. Vrijeđanje, prijetnje i nepoštovanje tuđeg dostojanstva u lokalnom parlamentu od strane prvog čovjeka Opštine primjer su loše demokratske prakse i suprotni su načelima parlamentarizma. Lokalni parlament treba da bude mjesto dijaloga u kojem se razmjenjuju politički stavovi uz poštovanje ličnog integriteta, a na kritike se odgovara argumentima, a ne incidentima kojima se nekada pokušava prikriti suština - saopštili su iz PES.

Smolović na sjednici SO Bijelo Polje optužio Delića: Ti si plaćenik Rusiјe i Srbiјe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:34