/ FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
20/09/2023 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES Budva: Raspisati prijevremene lokalne izbore u što kraćem roku

Inicijalni odbor PES Budva traži da se u najkraćem mogućem roku raspišu prijevremeni lokalni izbori, na kojima će biti iskazana volja i formirana vlast po mjeri svih građana i građanki Budve

Inicijalni odbor Pokreta "Evropa Sad Budva" saopštio je da su građani Budve svjedoci politički neodrživog stanja u kojem se, sticajem okolnosti, nalazi navedena opština.

- Sjednice SO Budve se ne održavaju redovno, a predsjednik opštine se nalazi u pritvoru. Što je najgore, bez naznaka da će u skorije vrijeme biti u situaciji da obavlja svoju funkciju. Bez namjere da bilo koga optužujemo ili presuđujemo, a time kršimo presumpciju nevinosti, Pokret Evropa Sad (PES), kao druga najača politička lista po broju glasova u opštini, na poslednjim parlamentarnim izborima, ne može nijemo da sjedi i posmatra ukupnu društveno-političku agoniju u kojoj se nalazimo. Svjedoci smo i propuštene istorijske šanse da budemo Evropska prijestonica kulture, zbog nefunkcionalnosti, neažurnosti i neprofesionalnosti pojedinaca u aktivnoj vlasti, iako je naša opšina bila favorit i zasluživala "ispuštenu" titulu- ističu saopštenjem.

Inicijalni odbor PES Budva traži da se u najkraćem mogućem roku raspišu prijevremeni lokalni izbori, na kojima će biti iskazana volja i formirana vlast po mjeri svih građana i građanki Budve.

- Samim tim će biti stvoreni uslovi za normalno funkcionisanje lokalne vlasti, a svi kapitalni projekti realizovani. Zahtijevamo od predstavnika aktuelne vlasti u Opštini Budva da zakažu vanrednu sjednicu SO Budva, na kojoj bi bili izabrani novi nosioci funkcija, sa zadatakom pokretanje procedure za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora kao najlegitimnijeg rešenje za postojeću situaciju. Takođe, oni bi do okončanja izbornog procesa upravljali opštinom, sve u skladu sa zakonima i lokalnim propisima. Na taj način smatramo da bi se u okviru zakonima definisanih najkraćih mogućih rokova, privremeno stanje u našoj opštini, koliko toliko dovelo u redovno- navode u saopštenju.

Kako ističu, jedino što treba da uradie jeste da daju šansu građanima i građankama Budve da odluče.

- PES nema dilemu, oni znaju najbolje ko treba Budvom da upravlja, ko je spreman da se prihvati izazova budućnosti i ko su ljudi od povjerenja- navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

05. decembar 2023 21:21