Pokret Evropa sad / - PES
25/10/2023 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće Vlade

Zbog veoma neozbiljnog odnosa odlazeće Abazovićeve vlade i opstrukcija opozicije, država će imati trošak zbog odlaganja popisa, ali mnogo manji od potencijalnog odlaganja zbog neuspješne realizacije

Naime, zbog najavljenog bojkota opozicije, Monstat se suočava sa problemom nedostatka dovoljnog broja popisivača, što dovodi u pitanje uspješnost realizacije ovog jako važnog pitanja, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad (PES).

- Takođe, zahtijevi za kontrolu opozicije ne trebaju biti sporni, kako se nikome ne bi dao alibi da se rezultati i kvalitet popisa dovode u pitanje, te da se kroz planirane sabotaže obesmišljava relevantnost podataka. Abazovićeva Vlada prenebregava i činjenicu da u brojnim opštinama na čijem su čelu predsjednici popisnih komisija iz redova opozicije nema uslova za održavanje popisa, jer nema ni dovoljnog broja popisivača - navode iz PES-a.

Mada i trošak odlaganja je višestruko manji od iznosa koji Vlada troši za Abazovićeva službena putovanja, navodi se u saopštenju.

- Da je odlazećem premijeru stalo do ozbiljnosti i racionalizacije trošenja novca građana, ne bi novu Vladu zbog sopstvene nesposobnosti dovodio u poziciju odlaganja popisa, dok posljednje dane svog mandata troši za obilazak evropskih metropola i to na račun građana - zaključuje se u saopštenju PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:09