Pokret evropa sad / - PES
23/06/2024 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom iz vremena Radojke Rutović

Iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS-a da imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a, poručuju iz Pokreta Evropa sad.

Kako su kazali, očigledno je da Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović.

- Politički pritisak na Javni servis koji predsjednik države vrši za interes tajkunskih medija sigurno će se naći u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija - navode u PES-u. 

Kako su poručili, "nije im iznenađenje reakcija DPS-a, koliko dojučerašnjeg funkcionera PES-a, koji je postao predsjednik države, a nakon toga više puta pokazao upornost da se obračunava sa onima koji su ga glasali za poziciju koju sada obavlja".

- Podržavamo princip sadašnjeg predsjednika Milatovića da se afirmiše transparentnost. Žalimo što taj princip nije primijenio kada je sa pozicije predsjednika raspisao "javni oglas" za savjetnike na koji se prijavilo više stotina kandidata, a potom ipak odlučio da odustane od transparentnosti i iskoristi diskreciono pravo", dodaje se u saopštenju PES-a. 

Prema njihovim riječima, "sada je jasnije zašto su jedino poslanici DPS-a i njima bliskim poslanicima imali sluha na sugestije predsjednika da nepotpisani zakoni nisu ustavni".

- Ukoliko su Milatović i DPS u pravu, očekujemo da reaguje Ustavni sud. No, jasno je da od toga nema ništa i da je po srijedi samo zajednički pokušaj da se PES diskredituje - zaključuje se u saopštenju PES-a. 

Milatović: Poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje sam uputio na dva IBAR zakona

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jul 2024 20:47