100 dana rada vlade / - DJORDJE CMILJANIC
10/02/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Ostvarujemo sve što smo obećali

Umjesto prazne retorike, aktuelna Vlada i parlamentarna većina su posvećeni konkretnim rezultarima, ali i saradnji sa svima koji žele da pruže doprinos u napretku i razvoju naše zemlje, zaključuju iz PES-a

Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta, kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, jesu rezultati koji su neosporni i to za svega 100 dana Vlade, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

- Međutim, ovakav impresivan početak je nagovještaj onoga što tek slijedi, a to je realizacija svega što smo obećali. Sa druge strane, partije iz opozicije koje osporavaju konkretne rezultate, dok su bile na pozicijama odlučivanja pokazale su šta znaju i umiju. Građani nisu zaboravili da im je prije više od deset godina obećano punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rast standarda i 40 hiljada novih radnih mjesta, navodeu saopštenju.

Ističu da građani nisu zaboravili ni obećanja prethodne Vlade da će ubrzati naš evropski put i da će tadašnja osovina parlamentarne većine DPS-a i URA-e deblokirati institucije. 

- Za razliku od prethodne Vlade koja je povjerenje u Skupštini izgubila za nešto više od 100 dana, aktuelna 44. Vlada je u saradnji sa parlamentom i djelovima opozicije obezbijedila ključna imenovanja u pravosudnim institucijama. Umjesto prazne retorike, aktuelna Vlada i parlamentarna većina su posvećeni konkretnim rezultarima, ali i saradnji sa svima koji žele da pruže doprinos u napretku i razvoju naše zemlje, zaključuju iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:09