Pokret evropa sad / - PES
22/05/2024 u 15:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup

Iz Pokreta "Evropa sad" saopštili su da Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup.

- Napadi opozicije i njima bliskih organizacija da Vlada zbog skupštinske procedure u vezi rezolucije o Jasenovcu ima antievropski karakter, kao i protesti nekih organizacija koje propagiraju da Vlada afirmiše antisrpsku politiku, jer će glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici, iako su prihvaćeni naši amandmani koji individualizuju odgovornost, ukazuju da pojedine organizacije sa oba nacionalistička pola uporno kroz propagandne narative, dižu tenzije, ne bi li iz različitih motiva spriječili Crnu Goru da dobije IBAR u junu - navode u saopštenju.

Krvavac: Manipulaciju o Srbima kao genocidnom narodu spriječili crnogorski amandmani

Iz PES-a dodaju da takav scenario na čelu sa DPS-om priželjkuje i crnogorska opozicija, kojoj je preči sitni partijski interes od evropskih integracija i vladavine prava, što su i dokazali za vrijeme dok su bili na vlasti.

(VIDEO) Spajić: Očekujem da amandmani Crne Gore budu prihvaćeni; Varhelji: Do 2027. Balkan bi mogao biti spreman za EU

- Sa druge strane, one organizacije koje Vladu predstavljaju antisrpskom, iako svjesni činjenice da Crna Gora ima i obavezu da poštuje presude međunarodnih sudova, kao i rezolucije iz crnogorskog parlamenta, od kojih je jedna usvojena nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, takođe pokušavaju da ostvare svoje destruktivne ciljeve preko osjetljivih tema.Međutim, građanima je jasno da Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup - ističu oni.

Nikolić: Građani da zahvale Spajiću što imaju predsjednika Skupštine koji ne čestita Dan nezavisnosti

Dodaju da to znači da aktuelna Vlada ima zadatak da našu zemlju uvede u Evropsku uniju, kako bi unapređenjem životnog standarda spriječila dalje iseljavanje naših državljana, ali i da uvažavajući multietnički karakter Crne Gore iskazuje pijetet apsolutno prema svim nevino stradalim žrtvama.

- Nažalost, postoje određene organizacije i pojedinci koji u deficitu konkretnih ideja za unapređenje kvaliteta života naših građana, žele da profitiraju isključivo na tragičnim sadržajima i zato takve teme svakodnevno eksploatišu u svojim javnim djelovanjima - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 21:48