/ Nataša Pešić - ARHIVA
28/05/2023 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić: Ni prvi ni poslednji put da se (ne)odgovorni zaklanjaju iza Đukanovića

Jasno je da ne postoji ustavni ni zakonski osnov za postpisivanje zakona koje je izglasala raspuštena Skupština, na čelu sa njenom predsjednicom, navela je ona

Doskorašnja savjetnica predsjednika Crne Gore za saradnju sa državnim organima Nataša Pešić reagovala je na navode o nepotpisivanju zakona koje je dostavila raspuštena Skupština.

- Ni prvi ni poslednji put da se (ne)odgovorni zaklanjaju iza  Đukanovića.

Tako, puko citiranje članova i rokova propisanih Ustavom Crne Gore i traženje osnova predsjednice raspuštene  Skupštine Danijele Đurović za „vjerovatnu inspiraciju“  da predsjednik Crne Gore Milatović ne potpiše zakone koje je dostavila ta raspuštena Skupština, još jednom pokazuje da „ što se grbo rodi vrijeme ne ispravi“.

Jasno je da  ne postoji ustavni ni zakonski osnov za postpisivanje zakona koje je izglasala raspuštena Skupština, na čelu sa njenom predsjednicom.

Zato ih predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije ni potpisao. To se zove odgovornost zasnovana na ustavnim nadležnostima predsjednika Crne Gore.To bi radi sebe, pošto je sada na toj dužnosti, morao da zna prije svih godpodin Milatović. Umjesto što neodgovorno i neutemeljeno tvrdi da "je Đukanović pokazao neodgovoran odnos prema Ustavu i Skupštini  Crne Gore". Dobro bi bilo da ga neko poduči prvim lekcijama elementarne pravne  pismenosti.

Inače, način kako je predsjednik Đukanović obavljao dužnost predsjednika, u skladu sa Ustavom, poštujući ustavne nadležnosti svih grana vlasti,treba da služi za nauk i za primjer svima, posebno onima koji nemaju političkog i državničkog iskustva u obavljanju najodgovornijih državnih poslova- navela je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:35