Андрија Петковић / - СО Тиват
05/06/2022 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петковић: 5. јун - дан кад су украдени избори

Како је додао, оно што је можда најгоре у цијелој причи јесте чињеница да су представници нове парламентарне већине у потпуности обезвриједили и обесмислили локалну самоуправу

Свега и свачега нагледали су се црногорски грађани за ових више од 30 година колико је, барем на папиру, прошло од увођења “демократије” и права, опет барем на папиру, да одлучујемо о томе ко ће водити државу, поручио је носилац листе Бокешки форум Андрија Петковић.

 -Од пребијања политичких неистомишљеника, нестанка гласачких кутија, барикада, фамозних хемијски које се скривају на длану, обиљежавања гласачких листића, гласања давно упокојених...  И овај 5. јун 2022.године биће црним словима уписан на страницама црногорске демократије као: дан кад су украдени избори. Као дан који је у потпуности обесмислио изборни систем и кад су прекршена људска и грађанска права човјека; право да бира и буде биран - нагласио је он.

Како је додао, оно што је можда најгоре у цијелој причи јесте чињеница да су представници нове парламентарне већине у потпуности обезвриједили и обесмислили локалну самоуправу.

 - Као оног нивоа у хијерархији власти на којем се на најнепосреднији начин рјешавају питања битна за заједницу. Најгоре је што су то учинили они који  се громогласно, али ипак само куртоазије ради,  залажу за децентрализацију. И ни једно оправдање не звучи им увјерљиво. Ни обједињавање избора, ни некаква туристичка сезона. Једина истина је да покушавају да се “преброје” и да запошљавањима по ширини, висини, дубини, покушају да поправе “буђав” рејтинг који имају у локалним срединама - ситакао је Петковић.

Према његовим ријечима. да  заиста желе да обједине изборе и релаксирају нас, одиста непотребне изборне атмосфере, све би локалне изборе одржали 5.јуна, па ту уврстили и оне у Улцињу и Беранама.

 - Овако, локалне самоуправе у Тивтру и Будви препуштене су на милост и немилост принудним управама које су под директном ингеренцијом Владе. Све то и зачуђује, али и вријеђа... Здраву памет и логику.  Док је једина досљедност Уставног суда упорна ћутња, а грађани чекају изборе као Годоа, Док фотеље не нађу своје пулене. И по дубини и по ширини - закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:23