04/09/2021 u 21:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пицула: Забрињава раст тензија

Забрињава, каже, раст тензија због одабира мјеста на којем се церемонија треба догодити

Извјестилац Европског парламента за Црну Гору Тонино Пицула казао је да са посебним занимањем прати развој кризе уочи устоличења новог митрополита Јоаникија, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Забрињава, каже, раст тензија због одабира мјеста на којем се церемонија треба догодити.

-Показали су то и данашњи догађаји, блокаде и сукоби с полицијом. У демократском друштву свакако треба поштовати слободу дјеловања вјерских организација и осјећаје вјерника, али једнако тако сматрам да вјерске манифестације не смију бити злоупотребљаване у политичке сврхе или изазивати нове подјеле у ионако поларизираном друштву каква је Црна Гора и данас-казао је Пицула за ТВЦГ.

Придружио се свима који у институцијама ЕУ подржавају еуропски пут Црне Горе и који ових дана апелују на одговорност свих укључених тј. да допринесу спуштању напетости.

-Слобода изражавања, али и протеста је неповредива. Црна Гора је посљедњих деценија градила, прије свега, секуларно, мултиетничко и мултиконфесионално друштво. У таквом друштву се морају уважавати разлике, идентитети, али и одлучно бранити досегнути стандарди ако су угрожени- казао је Пицула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:17