Piperović  / Foto: Saša Matić
13/12/2022 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piperović o Abazoviću: Svojim hušačkim egzibicionizmom zatrpava javni prostor Crne Gore

Premijer mora da nauči da kroz lične impresije ne smije da vrijeđa nečije dostojanstvo, ljudskost, vaspitanje i čovječnost, smatra advokat

Na izjavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i biznismen Ranko Ubović žele da ga likvidiraju, reagovao je punomoćnik Lazovića i Ubovića, advokat Zoran Piperović, koji ističe da ta izjava predstavlja zlokobni verbalizam koji može da ostavi neželjene posledice.

- Zbilja, već zabrinjava ničim utemeljeni, sada mogu slobodno reći i huškački verbalni egzibiconizam, kojim premijer zatrpava javni prostor Crne Gore, a koji za cilj ima neobjašnjivu, ničim utemeljenu difamaciju mojih vlastodavaca – Zorana Lazovića i Ranka Ubovića. Ovo, danas izrečeno, predstavlja zlokobni verbalizam koji može da ostavi neželjene posledice, prije svega, na moje vlastodavce - naveo je Piperović u izjavi dostavljenoj medijima.

Pita kako premijer zna da Lazović i Ubović žele njegovu likvidaciju.

- Odakle mu to saznanje? Da li mu je neka Služba (naša, strana) dostavila tu informaciju? Ovdje se ne radi o građaninu Abazoviću, već o premijeru jedne države koji je tako nešto izrekao. I dalje, kojim činjenjem, nečinjenjem, gestom, izjavom Ubovića i Lazovića, on biva ponuknut na takav zaključak? I šta znači rečenica da je za njih kasno? Prijeti li on to sada njima? Za čim su zakasnili? Da ne izgube glavu? Da odu u zatvor? O čemu se ovdje radi? - pita Piperović.

Istakao je da Abazoviću neko treba od pravnika da kaže za staro pravno pravilo –”za misli se ne kažnjava, srećom, jer ko zna, u ovoj državi ko kome što želi i svi mogu samo da nagađaju”.

- Poenta ovog obraćanja je samo jedna. Premijer mora da nauči da kroz lične impresije ne smije da vrijeđa nečije dostojanstvo, ljudskost, vaspitanje i čovječnost. Od trgovaca kokainom i cigaretama, sad ih smjesti u željeoce nečije smrti. Mnogo jada - naveo je Piperović.

Najavio je da će o ovoj izjavi napisati pismo Vrhovnom državnom tužilaštvu, Specijalnom državnom tužilaštvu, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i ambasadama Kvinte.

- I za kraj: možda ovo čitaoci neće povjerovati. Vidio sam danas pozivnicu potpisanu od strane premijera u kojoj se Bemaks poziva da bude gost, u petak u 18 sati u Vladi Crne Gore, za novogodišnji koktel. Pa, budi pametan- zaključio je Piperović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:40