Pirc Musar / - (FOTO:EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK)
19/04/2024 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pirc Musar sledeće sedmice u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Na poziv predsjednika države Jakova Milatovića, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar boraviće 23, 24, i 25. aprila u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

- Predsjednicu Slovenije će u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne i vojne počasti dočekati predsjednik Milatović. Nakon sastanka delegacija, biće organizovana konferencija za medije. Na kraju dana, predsjednik Milatović prirediće svečanu večeru u čast predsjednice Slovenije, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Drugog dana posjete, predsjednik Milatović će otvoriti regionalnu konferenciju ESG Adria Samit posvećenu održivom razvoju i odgovornom korporativnom upravljanju gdje će zajedno  sa Predsjednicom Pirc Musar učestvovati na panel diskusiji.

Pirc Musar: EU može biti snažan međunarodni akter samo kao cjelina

- Ova posjeta predstavlja nastavak intenzivne i prijateljske saradnje i jačanje veza između naših zemalja, posebno kada je u pitanju politička i ekspertska podrška našoj evropskoj integraciji, ali i dalje učvršćivanje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Slovenijom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:06