Ана Писонеро / - Интернет
23/12/2021 u 09:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Писонеро: Отворени Балкан промовише веће регионалне интеграције

ЕУ ће наставити да подржава Савјет за регионалну сарадњу, ЦЕФТА споразум, Транспортну и Енергетску заједницу, како би донијели користи цијелом Западном Балкану и шире, кроз побољшану регионалну сарадњу, казала је Писонеро

Европска унија (ЕУ) поздравља чињеницу да су учесници иницијативе Отворени Балкан посвећени промовисању веће регионалне интеграције, рекла је портпаролка Европске комисије Ана Писонеро.

Писонеро је истакла да би највеће регионалне користи произашле из учешћа, како је рекла, "свих шест држава Западног Балкана" у тој иницијативи.

- Регионалне интеграције, које се заснивају на правилима ЕУ, само доносе користи Западном Балкану, због чега ЕУ веома држи до регионалне сарадње - казала је она, преносе агенције, јавља агенција Мина.

Писонеро је рекла да лидери Западног Балкана морају да постигну напредак у имплементацији Заједничког регионалног тржишта, успостављеног на Самиту у Софији 2020. године, уз конструктивну посвећеност свих страна.

- ЕУ ће наставити да подржава Савјет за регионалну сарадњу, ЦЕФТА споразум, Транспортну и Енергетску заједницу, како би донијели користи цијелом Западном Балкану и шире, кроз побољшану регионалну сарадњу - казала је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:17