Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
30/04/2022 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић честитао Абазовићу: Хрватска остаје поуздан партнер Црној Гори на путу ка ЕУ

Он је позвао Абазовића у посјету Хрватској

Предсједник Хрватске Андреј Пленковић честитао је премијеру Дритану Абазовићу ступање на дужност.

 - У поводу Вашег избора за предсједника Владе Црне Горе упућујем Вам у име Владе Републике Хрватске и у своје особно најискреније честитке и најбоље жеље за обављање Ваше нове дужности. Увјерен сам да ће квалитетни добросусједски односи између Хрватске и Црне Горе и даље јачати, те да се наша сарадња унутар Сјевероатланског савеза наставити придоносити осигуравању мира и стабилности у нашем окружењу, што је посебно важно након што је Руска Федерација агресијом на Украјину озбиљно нарушила темеље европске безбједности - наводи се у честитки Пленковића.

Како је истакао, јачајући стабилост, сигурност и сарадњу на простору југоисточне Европе осигуравају услове за наставак реформи и усвајање европског правног наслеђа у оквиру процеса приступања Еуропској унији, при чему ће, додаје Пленковић, Хрватска Црној Гори остати поуздан партнер на чију подршку можете рачунати.

 - Користим ову пригоду позвати Вас у посјету Хрватској, како бисмо размијенили мишљења о најважнијим политичким и економским темама, те размотрили могућности снажења наших билатералних односа. Уз искрене жеље за просперитетом Ваше земље и свих њених грађанки и грађана, изволите примити, господине предсједниче Владе, изразе мог личног поштовања - навео је Пленковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:30