Vuksanović sa Plenkovićem / - FOTO: HGI
03/06/2024 u 21:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Plenković sa Vuksanovićem: Zagreb prati dešavanja u Crnoj Gori

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović danas je razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Vuksanović je zahvalio premijeru Plenkoviću na pozivu i želji za susretom, kao i na kontinuiranoj komunikaciji i podršci koju pruža Hrvatskoj građanskoj inicijativi i hrvatskoj zajednici.

Plenković je iskazao interes da čuje o političkim prilikama u Crnoj Gori i o svemu vezano za život Hrvata. Vuksanović je podrobno informirao predsjednika Vlade Republike Hrvatske o stanju u Crnoj Gori i funkcioniranju hrvatske zajednice. Iskazao je značaj projekata koje hrvatska Vlada sprovodi prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske, zahvaljujući kojima brojne kulturne udruge s hrvatskim predznakom doprinose očuvanju identiteta.

Vuksanović je naglasio da je jednako tako važna politička potpora koju Hrvati u Crnoj Gori i HGI imaju od Vlade i koja je permanentna i konkretna.

Premijer Plenković je istakao da će pratiti situaciju na društveno – političkoj sceni u Crnoj Gori i da će Vlada na čijem je čelu još više i jače voditi brigu o Hrvatima. Naglasio je da mu je posebno stalo za status hrvatske zajednice i njen položaj u društvu.

Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

Bešić: Rezolucija o Jasenovcu potpuno nepotrebna, pokvariće se odnosi sa Hrvatskom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 01:01