Počeli pregovori u Zeti / - FOTO: DAN
15/11/2022 u 14:27 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Završena prva runda pregovora o formiranju vlasti u Zeti, do kraja sedmice novi sastanak

Pregovori su zakazani na poziv nosioca liste DF-a Mihaila Asanovića

Završeni su prvi preliminarni pregovori koalicije Demokratski front-Prava Crna Gora sa Demokrataka i SNP-om, koji su na lokalnim izborima u Zeti odrzanim 23. oktobra osvojili povjerenje birača.

Pregovori su bili zakazani na poziv nosioca liste DF-a Mihaila Asanovića, a odazvali su se nosioc liste Demokrate Luka Krstović i SNP-a Slađana Kaluđerović sa pregovaračkim timovima.

Asanović je kazao da su prvi preliminarni pregovori protekli u konstruktivnoj raspravi.

- Predstavnici partija iznijeli su svoja viđenja koliko kome treba da pripadne i šta.Na nama je da se dogovorimo na nekom od narednih sastanaka, rekao je Asanović.



Luka Krstović (Demokrate) istakao je da su na izborima 23. oktobra partije koje su danas pregovarale ostvarile odličan rezultat.

- Građani su jasno pokazali šta žele. Pregovori su bili dinamični i svi su iznijeli svoje stavove i preliminarne ambicije. Uskoro očekujemo nastavak pregovora.Građani nisu pogriješili kada su nam svima ukazali povjerenje. Koje su ambicije Demokrata u ovom trenutku ne mogu da kažem jer smo tek na početku pregovora, rekao je Krstović.

On je istakao da bi do kraja sedmice trebalo da imaju nove pregovore.

Slađana Kaluđerović (SNP) kaže da su imali konstruktivne razgovore.

- Građanio su pokazali šta misle i dali povjerenje partijama koje su danas razgovarale. Sada imamo 70 odsto predstavnika, SNP je i danas funkcionisao konstruktivno kao i do sada, rekla je Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:40