/ - Фото: УРА
14/01/2022 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгоричка УРА: Главни град да обезбиједи прикључак на будући булевар грађанима Горње Горице

Крагујевачкој и Руса Радуловића остају без излаза на булевар и ако се план изградње булевара не измијени мораће да свако путовање до града и назад продуже за око 2 километра

Из подгоричке УРЕ позвали су данас Главни град да нађе рјешење и измијени  ДУП Горња Горица 2, Зона А којим није пројектован прикључак на будући булевар, који ће водити ка Даниловграду, због чега грађани који живе на његовој десној страни неће имати излаз на булевар.

Они су казали да због таквог планског рјешења више од 3000 грађана који живе у улицама Космајској, Личкој, Крагујевачкој и Руса Радуловића остају без излаза на булевар и ако се план изградње булевара не измијени мораће да свако путовање до града и назад продуже за око 2 километра.

-Дакле грађани овог насеља из поменутих улица морали би да својим аутомобилима иду до Команског моста гдје је планиран једини прикључак на булевар. Грађани оправдано негодују јер би се овим цјелокупни саобраћај из тог насеља преусмјерио на уске улице кроз насеље које нијесу пројектоване за већи интезитет саобраћаја што би изазивало саобраћајне колапсе. Треба имати у виду и да су у том насељу и гробље и капела и неревидирањем планског документа и необезбјеђивањем прикључка на булевар, гдје и сада постоји на актуелни магистрални пут, поставља се питање њиховог коришћења- поручили су из подгоричке УРЕ.

-Главни град што прије мора одговорити потврдно на измјену постојећег планског документа и обезбиједити прикључак грађанима тамо гдје и он данас постоји, тим прије што су се грађани око овог питања управи Главног града обраћали још од 2015. године-поручују на крају из ове партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:45