/ - Женски клуб
14/12/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка оснивању Банке хуманог млијека у Црној Гори

Копредсједнице Женског клуба Скупштине ЦГ упознале су саговорнике са иницијативом за реализацију пројекта оснивања Банке хуманог млијека у ЦГ

Копредсједнице Женског клуба Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак и Весна Павићевић састале су се са  Анито Павичић Бошњак из Банке хуманог млијека Хрватске и представницима УНИЦЕФ-а у Црној Гори, Идом Фердинанди, координаторком Програма  за рани развој дјетета и Стеваном Станишићем, координатором за мониторинг и планирање.

- Копредсједнице Женског клуба Скупштине Црне Горе упознале су саговорнике са иницијативом за реализацију пројекта оснивања Банке хуманог млијека у Црној Гори. Професорица Павичић Бошњак је, због великог искуства које има у овој области, дала корисне смјернице и  савјете у вези са процедуром оснивања банке хуманог млијека и истакла значај хуманог млијека, као лијека за превремено рођене бебе, као и значај самог дојења и подршку коју УНИЦЕФ даје овој врсти пројеката. Координаторка Програма за рани развој дјетета УНИЦЕФ-а, госпођа Ида Фердинанди истакла је спремност ове организације да значајно подржи оснивање Банке хуманог млијека у Црној Гори- наводе у саопштењу.

Копредсједнице Бошњак и Павићевић истакле су да је од великог значаја анимирати наше надлежне органе који би учествовали у реализаји овог пројекта, али исто тако су дале акценат значају подизања свијести јавности о дојењу и оснивању Банке хуманог млијека на чему ће Женски клуб у наредном периоду интензивно радити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:39