/ - DANIJELA đUROVIć
13/05/2023 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD nastavljaju da podržavaju Crnu Goru u reformama

U fokusu razgovora bile su unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori, članstvo u NATO-u, evropske integracije naše zemlje, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije...

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović boravila je zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 9. do 13. maja. Đurović je imala niz bilateralnih susreta.

.

Sastala se sa kongresmenima Mariom Dijazom Balartom i Dagom Lambornom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, višim direktorom Evropskog centra u Atlantskom vijeću Jornom Flekom, direktorom Kancelarije za evropske poslove u Birou za demokratiju, ljudska prava i rad Stejt Departmenta Tomasom Selindžerom, koordinatorkom Kancelarije za pomoć Evropi, Evroaziji i centralnoj Aziji Marijom Longi, profesorom Univerziteta "Džordž Vašington" Tobajasom Grifom, kao i profesorima Dejvidom Keninom i Edvardom Džozefom, predsjednikom i izvršnim direktorom Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED) Dejmonom Vilsonom, potpredsjednikom Međunarodnog republikanskog instituta Skotom Mastikom, koordinatorom Stejt departmenta za globalnu antikorupciju Ričardom Nefjuom, kao i sa predstavnicima naše dijaspore u SAD. 

 Sagovornici su se saglasili da podrška Sjedinjenih Država našim naporima da sprovedemo neophodne reformske procese ostaje nedvosmislena i sigurna i u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. decembar 2023 12:50