Брутално разбијање демонстрација 1998. / - Архива
05/09/2021 u 12:52 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Подсјећање како је инаугурисан Мило Ђукановић 1998.

Прије његове инаугурације на Цетињу у Подгорици су биле демонстрације његових политичких противника које је предводио Момир Булатовић

Изјава црногорског предсједника Мила Ђукановића, поводом устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, изазвала је огромно интересовање читалаца портала Дана, прије свега оних старијих који сматрају да предсједника државе треба подсјетити на његову инаугурацију 1998. године

Прије његове инаугурације на Цетињу у Подгорици су биле демонстрације његових политичких противника које је предводио Момир Булатовић. Демонстранти су сматрали да су предсједнички избори покрадени, па су чак кренули и на Владу Црне Горе.

Ђукановић, који је на изборе за предсједника кренуо са позиције премијера, је наредио да демонстрације буду угушене и то је урађено на до тада невиђен начин у Црној Гори. Демонстрације су брутално угушене на на десетине демонстраната је претучено и ухапшено. Неки судски процеси су вођени до прије неколико година.

Данас, Ђукановић о акцији полиције на Цетињу говори потпуно супротно од онога што је некада мислио.

- Данас на Цетињу  смо свједочили великој срамоти СПЦ и Владе Црне Горе. Срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, прије свега војске и полиције, и потпуно непримјереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској Пријестоници, Влада Црне Горе је обезбиједила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе. Само човјек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску пријестоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског- навео је предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:01