Olivera Injac / -
02/04/2024 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret Evropa sad: Gradonačelnica Injac mentor na programu Eurocities

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, učestvovaće kao mentor na programu,,Žene u liderstvu” koji pokreću u okviru Eurocities mreže, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Cilj ovog programa je da osnaži saradnju lokalnih samouprava u zemljama Evrope povezivanjem žena na rukovodećim pozicijama – posebno gradonačelnica i njihovih zamjenica. Namjera je stvoriti mrežu podrške koja olakšava razmjenu znanja, unapređuje vještine upravljanja i podstiče lični i politički rast, dodaje se u saopštenju.

- Žene na vodećim pozicijama širom Evrope suočavaju se sa brojnim izazovima poput rodno zasnovanih stereotipa, nedostatka fleksibilnosti ili raznih oblika diskriminacije zbog čega je međusobna podrška itekako važna. Imajući u vidu značaj mentorstva u stvaranju liderskih vještina, drago mi je što sam u prilici da onima koje imaju izuzetan potencijal pomažem da napreduju, a samim time da svojim društvenim i političkim angažmanom podstiču suštinske promjene u društvu - kazala je Injac.

Podgorica od danas članica Eurocitiesa

Za učesnice u programu u ulozi mentora birane su,,žene sa izuzetnim iskustvom, posebno posvećene rodnoj ravnopravnosti i ženskom liderstvu”, koje će tokom devet mjeseci biti u prilici da svoje dugogodišnje iskustvo prenose na koleginice iz drugih gradova članica Eurocities mreže. Članstvo Podgorice u ovoj mreži i učešće u brojnim aktivnostima osnažiće EU integracije sa veoma značajnog nivoa lokalne samouprave.

Podsjećamo, prof. dr Olivera Injac, prva je gradonačelnica u istoriji Podgorice, a među glavnim gradovima kojima upravlja žena u Evropi su i Oslo, Stokholm, Paris, Luxemburg, Amsterdam…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:15