Prdjednik Skupštine sa polaznicima 13. generacije Demokratskih radionica / - IGOR SLJIVANCANIN
10/06/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Polaznicima 13. generacije Demokratskih radionica "Barbara Pamer" uručeni sertifikati

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas sertifikate učesnicima Demokratskih radionica "Barbara Pamer" na 13. svečanoj ceremoniji upriličenoj na Vili Gorica.

Tema ovogodišnje ceremonije bila je "Dobrota"

- Demokratske radionice "Barbara Pramer", edukativni program našeg parlamenta koji se sprovodi od 2012. godine ključan su segment u razvoju i podsticanju interesovanja za politiku i demokratske procese kod djece i mladih u našoj zemlji - kazao je predsjednik Mandić dodajući da je kroz ovaj program na hiljade mališana steklo brojna znanja iz oblasti demokratije, rada parlamenta, Evropske unije i ljudskih prava.

Ističući važnost radionica Mandić je podsjetio da je ovaj program uspostavljen uz pomoć parlamenta Austrije i podršku ERSTE fondacije i NVO Foruma mladi i neformalna edukacija te da je krajem 2014. godine Skupština Crne Gore preuzela realizaciju sopstvenim kapacitetima.

- Draga djeco, pred vama se nalazi blistava budućnost. Vi ćete biti generacije koje će svoje živote, porodice i karijere graditi kao građani zemlje koja je prošla dug i izazovan put, te postala dio Evropske unije" zaključio je Mandić naglasivši da mu predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo prilika da uruči sertifikate mladim parlamentarcima.

U prigodnom programu svečane ceremonije predstavila se osnovna škola "Pavle Žižić" iz Bijelog Polja čiji je hor nastupio u pratnji nastavnika Almira Martinovića. Takođe su se predstavili i solisti i recitatori.

Biraju Đački parlament

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 00:26