Новаковић Ђуровић / Фото: УРА
21/10/2021 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Политичка директорка УРА: Договори не треба да буду само око подјеле фотеља

област правосуђа треба да буду приоритет даљег дјеловања власти али и опозиције, тврди она

Налази и препоруке из Извјештаја Европске комисије треба да служе као мапа пута за даље реформе у свим областима сматра Ана Новковић-Ђуровић, политичка директорка Грађанског покрета УРА. 

Она је саопштила да та партија са дужном пажњом анализира све сегменте овог документа.

- Оне области у којима је констатован ограничени напредак или изостанак напретка, као што је област правосуђа треба да буду приоритет даљег дјеловања власти али и опозиције. Радује нас што је евидентиран прогрес у области борбе против организованог криминала. Да би могли наставити даље да остварујемо напредак у овој области, и да би грађани осјетили ефекте ових резултата, потребно је хитно изгласавање Тужилачког савјета. У супротном, прогрес ће остати ограниченог домета - указује Новаковић-Ђуровић.

Напомиње да без професионалних тужилаца и њиховог законитог поступања, као  и реформи у правосуђу, криминалци ће се и даље слободно шетати Црном Гором.

- Црна Гора има шансу да буде сљедећа чланица ЕУ. Уз подршку преко 70 одсто грађана за чланство у ЕУ, обавеза је свих политичких субјеката да  сво ђеловање и енергију усмјере у том правцу. УРА је своје дјеловање ускладила са европском агендом. Зато, интеграција у ЕУ мора остати апсолутни приоритет ове Владе и владајуће већине, те сви политички договори треба да се постижу око што бржег остваривања реформи у овом правцу, а не око подјеле фотеља”, закључује се у саопштењу политичке директорке УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:04