Ана Новаковић Ђуровић / Фото: УРА
16/12/2021 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Политичка директорка УРА: Ко упућује отровне стријеле пут СНП-а не заслужује власт

Потписивање меморандума је издаја националиста, тврди Новаковић Ђуровић

Меморандум о сарадњи  који су јуче потписали УРА, СНП, ЦИВИС, Бошњачка странка, Албанска алтернатива, Форца и Демократска партија, потврђује да постоје политички субјекти који, без обзира на програмске и идеолошке разлике, стављају интерес државе и друштва изнад партијских, саопштила је данас политичка директорица Грађанског покрета УРА Ана Новаковић-Ђуровић. 

- Апсолутни интерес нашег друштва је ублажавање националних, етничких и вјерских подјела и тензија, заједнички рад на економском опоравку и успостављању владавине закона и праведног друштва- додала је она. 

Према њеним ријечима, Црној Гори је потребно помирење умјесто учесталих тензија, заједнички рад умјесто међусобних подметања и отварање прозора ка будућности, а затварање врата прошлости.

- Они који упућују отровне стријеле на оснаживање сарадње партија власти - УРА, СНП-а и ЦИВИС-а са мањинским партијама, не заслужују да врше власт у Црној Гори. Истовремено, дијелови опозиције који покушавају да Меморандум искористе у сврху пласирања њиховог  виђења расплета политичке кризе, само  изазивају нове тензије, и узбуњују јавност. Позивамо све политичке субјекте да подрже повезивање различитих политичких субјеката око заједничких вриједности. Уколико би то учиниле све политичке партије заступљене у црногорском парламенту, показали бисмо да смо као друштво заиста зрели да будемо дио европског система вриједности - закључила је она.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:51