Ilustracija / PARLAMENTARNI IZBORI 2023, PARLAMENTARNI IZBORI, GLASANJE, IZBORI - LAZAR RUZIC
15/06/2023 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ponavlja se glasanje na jednom biračkom mjestu u Kolašinu

Izborna lista "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić", kolašinskoj OIK podnijela je, jednim aktom, 14 prigovora, koja su se odnosili na biračka mjesta 1 i 22

Opštinska izborna komisija (OIK) Kolašin odlučila je da se na biračkom mjestu broj 1 (JU SMŠ "Braća Selić") u Kolašinu ponovi glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.

Pojasnili su da je odluka donesena, nakon što je prihvaćen jedan od prigovora izborne liste "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić", u kojem se navodi da je broj glasačkih listića, potpisanih odrezaka i kupona veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

- Članom 89 Zakona i izboru odbornika i poslanika, propisano je da ako se utvrdi da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji, veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali, birački odbor se raspušta i imenuje novi, a glasanje na tom biračkom mjesu se ponavlja. Ponovni izbori na biračkom mjestu broj 1. Kolašin 1 JU SMS Braća Selić" održaće se 18. juna ove godine, navodi se u obrazloženju iz OIK-a.

image

OIK Kolašin

- OIK KL/PRINTSCREEN

Izborna lista "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić", kolašinskoj OIK podnijela je, jednim aktom, 14 prigovora, koja su se odnosili na biračka mjesta 1 i 22. OIK Nikšić i OIK Pljevlja odbile su prigovore ove liste.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:00