Oana Kristina Popa / - IVAN PETROVIC-IPE
29/04/2022 u 09:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попа: Нова Влада да врати политичко и институционално повјерење

Охрабрујемо Црну Гору да извуче максимум из Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. ЕУ ће наставити да стоји уз Црну Гору и да је подржава у овим наприма, казала је Попа

Амбасадорка Европске уније у Црној Гори Оана Кристина Попа поздравила је формирање нове владе у Црној Гори, те очекује да ће то вратити политичко и институционално повјерење које је земљи потребно.

- Радујемо се што ћемо радити са свим политичким актерима и институцијама у спровођењу реформи у вези са ЕУ, у конструктивном духу и у складу са огромним очекивањима грађана Црне Горе да напредују у процесу придруживања ЕУ. Веома цијенимо досљедан резултат Црне Горе о 100 одсто усклађености са заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ и радујемо се што ће Црна Гора наставити да стоји на истој страни са ЕУ - казала је Попа на Твитеру.

У Бриселу поздрављају и најаву да је стратешки приоритет нове владе да убрза преговоре земље о приступању ЕУ јачањем владавине права и спровођењем економских реформи, са фокусом на борбу против корупције, одрживији економски развој и заштиту животне средине.

- Охрабрујемо Црну Гору да извуче максимум из Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. ЕУ ће наставити да стоји уз Црну Гору и да је подржава у овим наприма - закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 09:42