/ FOTO- VLADA CG: OANA KRISTINA POPA
07/02/2023 u 15:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popa: Sazvati plenarnu sjednicu u najskorijem terminu

Ustavni odbor predložio je danas Snežanu Armenko, Draganu Đuranović, Faruka Resulbegovića i Momirku Tešić za sudije Ustavnog suda

Ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozdravila je odluku Ustavnog odbora da predloži listu od četiri kandidata za sudije Ustavnog suda i pozvala Skupštinu da što prije sazove plenarnu sjednicu, kako bi ta procedura bila okončana.

Ustavni odbor predložio je danas Snežanu Armenko, Draganu Đuranović, Faruka Resulbegovića i Momirku Tešić za sudije Ustavnog suda.

- Pozdravljamo odluku Ustavnog odbora da predloži listu od četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, i pozivamo Skupštinu Crne Gore da sazove plenarnu sjednicu u najskorijem mogućem terminu, u cilju hitnog okončanja procedure izbora sudija Ustavnog suda- navela je Popa na Tviteru.

Ona je kazala da je potpuno funkcionalan Ustavni sud ključan kako bi se osigurao pristup pravdi i poštovanje temeljnih prava svih građana.

Kako je poručila, radi napretka u pristupanju EU, svi politički akteri moraju podržati stabilnost i funkcionalnost demokratskih instituticja i pravilno funkcionisanje vladavine prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. mart 2023 21:25