фото: ЛП / - фото: ЛП
04/06/2022 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Либерали важни за повратак Црне Горе на европски пут

На Конгресу се разговарало о свим актуелним питањима за ЕУ, будућности овог савеза и проширења у региону, перспектива мира у Европи и рат у Украјини

Конгрес АЛДЕ савеза либерала Европе завршен је данас у Даблину. На Конгресу су изабрани копредсједници који ће водити овај европски политички савез либерала наредних година, Илхан Кјучук из Бугарске и Тими Далеј из Ирске. На Конгресу је учествовао и предсједник Либералне партије Андрија Поповић који је представљао делегацију црногорских либерала.

Поповић је посебно разговарао са европским лидерима о политичким процесима у Црној Гори и важности повратка наше државе на европски пут чему ЛПЦГ даје значајан допринос. Данас је такође изабран и Биро АЛДЕ и потпредсједници овог савеза. 

На Конгресу којим су присуствовали и премијери Луксембурга Хавијер Бетел и Белгије Александер Де Кро, Маргарет Вестагер потпредсједница Европске Комисије, Стефан Сежурн ЕУ посланик и лидер АЛДЕ у Европском парламенту, одржан је и састанак лидера либерала Европе којом је присуствовао и лидер ЛПЦГ.

На конгресу је уприличена и додјела награде за либерализам која носи име преминулог лидера АЛДЕ који је био велики пријатељ Црне Горе Ханс Ван Бален. 

На Конгресу се разговарало о свим актуелним питањима за ЕУ, будућности овог савеза и проширења у региону, перспектива мира у Европи и рат у Украјини, стању људских права и оснаживању европске идеје и вриједности. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:42