Боро Поповић / - Боро Поповић
30/11/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић СД-ЛП на Цетињу: Остварења Секретаријата на чијем сам челу чине ме задовољним и поносним

Како је истакао, само у посљедње двије године број пољопривредних газдинстава се удвостручио

Секретар Секретаријата за стамбено комуналне послове и саобраћај Пријестонице Цетиње Боро Поповић подржао је изборну листу “СД-ЛП – ВАЗДА ДОСЉЕДНИ ЦЕТИЊУ”.

 - Као нестраначка личност 2018. године сам именован на мјесто секретара Секретаријата за стамбено комуналне послове и саобраћај Цетиња. У трогодишњем мандату, секретаријат који водим направио је веома запажене резултате, тако да сам у тимском раду, са својим сарадницима и колегама, промијенио правац дјеловања овог секретаријата. Један од најзначанијих резултата је дужина асфалтираних путева. Наиме, асфалтирањем путева у дужини од цц 70км , од чега се 90% односило на сеоска подручја, доказали смо да без адекватне путне инфраструктуре повратак на село није могућ - навео је Поповић.

Како је истакао, само у посљедње двије године број пољопривредних газдинстава се удвостручио.

 - Овај податак нас је охрабрио јер процес ревитализације запуштених домаћинстава сам по себи није ни мало лак, али уз добро планирање и адекватна улагања може бити остварив. Унапређењем сеоске путне инфраструктуре, уз природне и амбијенталне услове, развијамо све аспекте руралног подручја, што у крајњем резултату доприноси повећању економске добити Пријестонице Цетиња - казао је Поповић.

Поред овог, како је додао. значајно је напоменути да су изузетно унаприједили систем функционисаја јавне расвјете, који сада у свом систему посједује преко 100 нових стубова расвјете.

 - Исто тако, задовољни смо како тече процес набавке и постављања подземних контејнера. На градском подручју ће се ускоро налазити 12 полуподземних контејнера. Полуподземни контејнери су производ који омогућавају рационалну организацију  сакупљања, разврставања и одлагања комуналног отпада. Њима се унапређује рад комуналног система, а значајно побољшава квалитет животне средине наших суграђана што је и крајњи циљ овог секретаријата - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:30