Poslanice na samitu WPL-a (Žena političkih liderki) u Atini / - SKUPšTINA CRNE GORE
20/03/2024 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović u Atini: Nadamo se plodnoj saradnji Crne Gore i Grčke u ostvarivanju ciljeva rodne ravnopravnosti

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović i poslanice Maja Vukićević, Simonida Kordić, Drita Lola i Jevrosima Pejović učestvuju na samitu WPL-a (Žena političkih liderki) u Atini. Popović je poručila da se nada plodnoj saradnji Crne Gore i Grčke u ostvarivanju ciljeva rodne ravnopravnosti.

Delegaciju Crne Gore uz ambasadorku Crne Gore u Republici Grčkoj, Anu Vukadinović, ugostila je predsjednica Republike Grčke, Katerina Sakellaropoulou, na prijemu dobrodošlice u predsjedničkoj palati.

Popović se zahvalila predsjednici Sakellaropoulou na srdačnom gostoprimstvu i prilici da Crna Gora učestvuje na WPL samitu. -

- Ova platvorma je važnaza promociju uloge žena u politici i društvu. Nadam se plodnoj saradnju između dvije zemlje u ostvarivanju ciljeva rodne ravnopravnosti, navela je Popović.

Članice delegacije, Vukićević, Kordić, Lola i Pejović, takođe su aktivno učestvovale u razgovoru i izražavanju podrške svim ciljevima samita. Posebno su istakle važnost radu na ostvarivanju rodne ravnopravnosti kako u politici, tako i u društvu u cjelini, te su podijelile svoja iskustva i perspektive o mogućnostima unaprjeđenja položaja žena u javnom životu, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Popović se posebno zahvalila na pozivu i Silvani Koch Mehrin, predsjednici i osnivačici WPL-a, jer joj je na taj način omogućava da doprinese širem razumijevanju i vidljivosti napretka koji je ostvaren u oblasti rodne ravnopravnosti i političkog angažmana u Crnoj Gori.

Popović, Vukićević, Kordić, Lolla i Pejović su u brojnim razgovorima, osim predsjednicu Republike Grčke i predsjednicu WPL-a, i ostale učesnice samita informisale o postignućima Skupštine Crne Gore i Ženskog kluba, među kojima su Dame Eleanor Laing, potpredsjednica Donjeg doma Ujedinjenog Kraljevstva, Olga Kefalogianni, ministarka turizma Republike Grčke, Rejhana Dervišević poslanica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Efthymia Loannidou, koordinatorka grčkih nevladinih organizacija za Evropski ženski lobi,  Linda Robinson, viša saradnica za žene i inostranu politiku Savjeta o inostranim odnosima i Lindiwe T. Dlamini, predsjednica Senata Kraljevine Svazilend.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:17