Либерали у Бриселу / - фото: ЛП
24/03/2022 u 15:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић у Бриселу: Црноj Гори треба jасна перспектива чланства у ЕУ и стабилна проевропска власт

Поповић jе казао да нас jе НАТО чланство дефинтивино спасило ескалациjе нестабилности али да jе баш зато важно да што приjе постанемо члан ЕУ како би jош више учврстили стабилност државе

Предсjедник и посланик Либералне партиjе Андриjа Поповић присуствуjе данас састанку лидера либералних партиjа Европе у Бриселу на коjем учествуjу шефови свих партиjа либерала али и премиjери и министри неколико држава ЕУ коjи су чланови АЛДЕ групе либерала Европе, саопштили су из Либералне партије.

Они су разматрали наjважниjе изазове Европе и Западног Балкана у овом тренутку, кризу изазвану руском агресиjом на Украjину са посебним освртом на стабилност Западног Балкана и даље европске перспективе региона.

- Европска идеjа у нашоj држави је чврста а наш ентузиjазам за уjедињеном Европом велики, наши грађани полажу наде у Европску униjу. У Црноj Гори се суочавамо са приjетњом руске политике и изазивања нестабилности jош од 2016. године када jе Црна Гора требала да постане члан НАТО алиjансе а руска политика jе отворено приjетила Црноj Гори и покушала да изазове немире па чак и државни удар - поручио је Поповић окупљеним лидерима.

Поповић jе казао да нас jе НАТО чланство дефинтивино спасило ескалациjе нестабилности али да jе баш зато важно да што приjе постанемо члан ЕУ како би jош више учврстили стабилност државе.

Он додаје да је зато важно да то разумиjе и Брисел и пружи конкренту перспективу чланства Црноj Гори у наредним годинама,jер смо статус кандидата добили приjе 12 година.

- Желим да вас увjерим да смо ми либерали са нашим партнерима у Црноj Гори jедини и сигуран штити против руског утицаjа и опасности коjа покушава да изазове нестабилност на Балкану, очекуjемо зато снажну и пермаментну подршку АЛДЕ савеза и свих вас за такав посао у Црноj Гори - поручио jе предсjедник Либералне партиjе.

Он jе лидерима либерала и држава ЕУ истакао значаj стабилности власти у Црноj Гори у овом времену те нужност што хитниjег формирања проевропске и грађанске Владе коjа ће ту стабилност моћи да обезбиjеди и одблокира реформске и интргационе процесе у супротоном ће Црна Гора остати на веома ризичном и нестабилном терену од чега ће наjвећу штету имати грађани и грађанке али и међународни углед државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:05