Andrija Popović / - SCREENSHOT YOUTUBE
01/03/2023 u 10:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Ura će ucijeniti parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer

Ne vjerujem da će bilo kome od liberala pasti na pamet da podrži crkvenu vlast i kandidate koji su pod kontrolom religijskog centra moći koji ne priznaje Crnu Goru, državne simbole, crngorski jezik, kazao je Popović

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da očekuje da će GP URA ucijeniti parlamentarnu većinu od 30. avgusta 2020. da Dritan Abazović ostane premijer, ali se nada da će Ustavni sud oboriti Zakon o predsjedniku i da će se vanredni parlamentarni izbori održati prije ljeta. On je u emisiji "Link" kazao da će LP na sjutrašnjem Glavnom odboru odlučiti da li će podržati kandidata DPS-a Mila Đukanovića ili SDP-a Draginju Vuksanović Stanković za predsjednika Crne Gore da predstojećim izborima.

“Ne vjerujem da će bilo kome od liberala pasti na pamet da podrži crkvenu vlast i kandidate koji su pod kontrolom religijskog centra moći koji ne priznaje Crnu Goru, državne simbole, crngorski jezik”, kazao je on, piše portal RTCG.

Podsjeća da je LP insistitrala na zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka.

“Čija je krivica što imamo dva kandidata to je sada manje bitno. Imamo velike izglede za dobar rezultat. Vjerujem da je svima nama iz suverenističkog bloka jasno da je voda došla do grla i da se moramo držati zajedno”, rekao je Popović.

Popović kaže da je Zakon od predjsedniku antidemokratski i favoriuje kandidate samo najvećih stranaka.

“Ja čestitam Ujedinjenoj Crnoj Gori što je uspjela da skupi potpise, ali vidjećemo koliko će glasova osvojiti na izborima”, rekao je Popović.

Siguran je da će smijenjena Vlada Dritana Abazovića uraditi sve da ostane na vlati do kraja mandata, a to misli i na ostale partij iz parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.

“Uzdam se u to da će Ustavni sud uzeti kao prioritet kontroverzni Zakon o predsjedniku, da će on biti oboren i tada se stićču uslovi a predsjednik države raspusti parlament i da se raspišu parlamentarni izbori. Siguran sam da će do početka ljeta biti održabni izbori”, ocjenjuje Popović.

“Bliži sam tome da će URA uvijeniti aktuelnu parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer, a da oni naprave drugi preraspodjelu”, kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. jun 2023 06:09