/ - FOTO: DAN PORTAL
08/09/2022 u 14:16 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković: Opredijeljeni samo za vladu koja će pripremiti izbore

Održan sastanak poslanika DPS, SDP, SD, LP i manjinskih partija sa Popom, Medoks i Rajnke

Poslanički klubovi Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Bošnjačke stranke, kao i poslanici Genci Nimanbegu i Mehmet Zenka ispred kluba albanskih poslanika, sastali su se sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Karen Medoks, ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, kao i ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori.

image
- FOTO: DAN PORTAL

Poslanik SD-a Boris Mugoša je kazao da su imali dobar otvoren sastanak koji se ticao političke situacij.

Poslanica Draginja Vuksanović Stanković je poručila da su opredijeljeni za  vladu koja će pripremiti izbore.

- Ambasadori smatraju da mi treba da se dogovorimo oko formiranja vlade, ali svakako znaju koje su to partije koje dijele ključne evropske vrijednosti. Da bi smo ušli u EU saglasni smo da moramo da radimo na dijalogu kako bi postigli dogovor oko deblokade pravosuđa- istakla je Vuksanović Stanković dodajući da je prioritet put u EU i dijeljenje evropskih vrijednosti. 

- Vidjećemo koji će koncept biti zagovaran oko valde, prvi je tehnička vlada koja će da pripremi izbore, a drugi je politička vlada- pojasnila je ona.

Poslanik BS Suljo Mustafić kazao je da se razgovaralo o modelima prevazilaženja krize i oko ključnih stvari.

- Razgovaralo se o popunjavanju Ustavnog suda izglasavanju Sudskog savjeta i o mogućim konceptima neke buduće vlade. Nije bilo konkretnih predloga, već je bilo riječi o načelnim modelima. Što se tiče DF-a, nismo tražili od ambasada da nam oni daju modele , mi smo prdložili modele okupljanja svih proveropskih snaga. Što se tiče Sudskog savjeta,  vjerujem da u parlamentu postoji 49 poslanika i više koji su svjesni da je to jedna od naših obaveza. Smatramo da sve političke stranke, koje ne dovode u pitanje  nijednu vrijednost EU društva, treba da budu u narednoj vladi, mnogo važnije od imena su prioriteti- kazao je on.

image
- FOTO: DAN PORTAL

Sastanak je organizovan u Plavoj sali Skupštine. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:42