ВЕСНА БРАТИЋ / - ВЕСНА БРАТИЋ
09/12/2021 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланици опозиције напустили сједницу, Братић се није појавила

Сједници парламента, умјесто Братић, присуствује државни секретар у Министарству просвјете, науке, културе и спорта, Дамјан Ћулафић

Посланици опозиције напустили су сједницу Скупштине јер се министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић није појавила на расправи о интерпелацији о раду ресора на чијем је челу.

Сједници парламента, умјесто Братић, присуствује државни секретар у Министарству просвјете, науке, културе и спорта, Дамјан Ћулафић.

То је изазвало негодовање посланика опозиције, који су поручили да не могу расправљати о интерпелацији ако министар није у сали, и да о њеном раду не може говорити државни секретар који ту дужност обавља свега два мјесеца, преноси Побједа.

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић упутила је молбу потпредсједнику Скупштине Страхињи Булајићу да се поново упути позив Братић како би сјутра дошла на сједницу Скупштине.

Она је казала да је Ћулафић до прије 30 дана био секретар Секретаријата за спорт, културу и младе у Општини Беране и да нема довољно информација.

 - Претворили смо парламент у цртани филм -  навела је Вуксановић Станковић.

Она је истакла да је ова ситуација превршила сваку мјеру.

Вуксановић Станковић је рекла да је на Булајићу да предузме даље кораке и одреди се према захтјеву опозиције.

Булајић је рекао да је добио обавјештење од Службе Скупштине да је послат јавни апел да Братић дође, а да формални позив парламент не може да упути.

Посланик Демократа Данило Шарановић затражио је да се посланици држе Пословника Скупштине, који не прописује да је нужно да министар присуствује сједници Скупштине.

Ћулафић је казао да казао да Братић није дошла у парламент због раније преузетих обавеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:17