/ - Скупштина Црне Горе
18/05/2022 u 18:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланици већине предали у скупштинску процедуру измјене Закона о странцима

Предлог су предали Милош Kонтар, Никола Ракочевић, Драган Вукић, Kенана Струјић Харбић и Аднан Стриковић

Посланици парламентарне већине предали су данас у скупштинску процедуру предлог измјена и допуна Закона о странцима, којима се регулише статус странаца који обављају послове електронским путем.

Kако је саопштено из Грађанског покрета УРА, циљ је да измјенама странци који обављају послове електронским путем за страно привредно друштво које није регистровано у Црној Гори или су предузетници (тзв. дигитални номади), регулишу свој правни статус у Црној Гори.

У образложењу се наводи да постојећи Закон о странцима дефинише услове за улазак, излазак, кретање, боравак и рад странаца у Црној Гори, сходно којем, додају, и сада одређени број дигиталних номада ради у Црној Гори.

- Неопходно је, ссматрају, прецизирање и либералније дефинисати услове за њихов привремени боравак, односно потребно је уредити поступак издавања виза за дигиталне номаде- наводи се у саопштењу.

У предлогу измјена законског рјешења је дио у којем се наводи дефиниција дигиталног номада, затим се омогућава дигиталном номаду да на основу визе за дужи боравак (виза Д) уђе у Црну Гору, након чега може да регулише дозволу за привремени боравак до двије године.

- Осим тога Предлогом измјена закона прецизно су дефинисани и услови за добијање привременог боравка дигиталним номадима- каже се у саопштењу.

Предлог су предали посланици УРА-е Милош Kонтар, Демократске партије социјалиста Никола Ракочевић, Социјалистичке народне партије Драган Вукић, Бошњачке странке Kенана Струјић Харбић и Социјалдемократске партије Аднан Стриковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:06