Радуновић у Киргистану / - Скупштина ЦГ
29/11/2021 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланик Славен Радуновић у мисиjи ПС ОЕБС-а у Киргистану

Посланик Радуновић био jе дио међународног посматрачког тима распоређеног за посматрање изборног дана у околини главног града Бишкека

Шеф Делегациjе Скупштине у Парламентарноj скупштини ОЕБС-а Славен Радуновић учествовао jе у посматрачкоj мисиjи ОЕБС-а на парламентарним изборима у Киргистану, коjи су одржани 28. новембра 2021. године.

Специjални координатор и вођа краткорочне мисиjе ОЕБС-а био jе посланик Петер Jуел-Jенсен, док jе делегациjу ПС ОЕБС-а од преко 60 парламентараца из 21 државе водила посланица Фарах Карими.  

Посланик Радуновић био jе дио међународног посматрачког тима распоређеног за посматрање изборног дана у околини главног града Бишкека.

Парламентарци ОЕБС-а сарађивали су блиско са колегама из Парламентарне скупштине Савjета Европе и Канцелариjе за демократске институциjе и људска права (ОДИХР), чинећи међународни тим од 300 посматрача у Киргистану. Броjност мисиjе у Киргистану показуjе да међународна заjедница препознаjе важност посматрања критичне фазе транзициjе у овоj земљи.

Посматрање избора ПС ОЕБС-а представља важан допринос консолидациjи демократиjе у региону ОЕБС-а и jедну од наjважниjих дjелатности ове организациjе. Главни циљ мисиjа за посматрање избора jе у процjени изборног процеса у односу на демократске обавезе и стандарде коjе су све државе ОЕБС-а прихватиле.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:36